Figaro & Ankan


All tid i världen

För min del är det nu slut med långa sovmornar och tv-tittande dagar. Nu när jag har så mycket tid som jag har, tänker jag inte slösa bort den. Från och med nu ska jag gå upp tidigt på mornarna, ta en låång morgonpromenad och börja äta mycket, mycket bättre. Nu ikväll börja jag även läsa boken till kursen, så nu jävlar ska jag sätta igång med den också.

Det värsta med det här, är att jag känner mig själv allt för väl så det bara kommer vara tomt prat imorgon. Men jag ska verkligen, verkligen försöka allt jag kan!

Du får mig att orka


jag älskar dig högst på jorden

Vuxenvärld

Efter många om och men, så kom lönen idag. Hade diskussioner både på jobbet, med Martin och med mamma om den skulle komma idag eller på måndag. Jag var bombsäker på att de var på måndag, men jag hade fel förstås. Så idag ska jag försöka mig på att betala min första räkning. Hade tänkt att gå på ett seminarium om cv idag kl 10
mmmmmmmmmmmmmmmmnjsnsnsnsnsnsnsnsnsnsnsnsnsnsnsnsnsnsnsnsnsnsnsnsnsnsnsnsnsnsnsnsnsnsnsnsns (Figaro hälsar)
men på nåt sätt var klockan 10 lite för tidigt för mig så nu sitter jag här istället och ångrar att jag inte kunde pallat mig upp 10 minuter tidigare. Men nu får jag tid till att vila upp mig till stängningen ikväll som jag inte har lust med för 5 öre. Men ibland så måste man.

Figaro


Efter nästan en vecka av olika namnförslag så har vi bestämt oss, Figaro får det bli. Det har varit namnförslag så som Nisse, O'malley, Malte, Folke o Cornelis men med tre olika viljor är det svårt. Även om jag nog kommer kalla honom Katten, Martin kommer kalla honom Baloo och Linn Nameless, så är han innerst inne en Figaro.
Den här veckan som gått, har gått riktigt bra. Han är en underbar katt, trygg i sig själv o spinner så fort man rör vid honom. Går på låda gör han och vi har redan från början försökt få honom att vara ute en stund nästan varje dag. Kul att ha sällskap om dagarna nu också, eftersom jag inte jobbar speciellt mycket. Men förhoppningsvis blir det ändring på det inom en inte allt för lång framtid. I onsdags träffade jag en jobbcoach som ska se till att jag bannemig slipper slita som ett djur på en snabbmatsrestaurang. Tänk vilken dröm att få en "rejält" jobb, kunna flytta hemifrån och skapa sig sitt egna liv.

Idag har jag iallafall träffat Linn, väldigt kul eftersom vi inte setts på länge. Hade mycket att ta igen :) Imorgon är det fredag igen o då har jag mycket att stå i, eller det beror på vem man frågar. Jag ska iallafall på ett seminarum om att skriva CV, mycket behövligt. Sen ska jag träffa Stina och så jobba 16.30-01. Efter det ska jag sen till Martin, för han kommer ju hem imorgon också! :) Och där nånstans måste jag planera in att duscha också... Jag får nog göra som Martin säger, kliva upp tidigt för då hinner man tydligen med väldigt mycket på en dag.

Nu ska jag gosa ner mig i sängen tillsammans med Katten o så ska vi kolla på Scrubs :)

Det är nära nu




Full fart

Onsdag, o jag vet inte riktigt vart jag ska börja med den här dagen. Eller jag har ju redan börjat med en morgonpromenad och en riktig nyttig frukost. Det jag har kvar att göra är att åka till Morfar för att lämna tillbaka hans dator som jag försökt göra lite snabbare. Sen ska jag beställa glasögon, för har äntligen bestämt mig! Sen nånstans ska jag åka o handla, laga lunch för att sen jobba 16-01. Den här veckan bara springer fram, skönt :) Min prins mår bra också o då mår jag också bra, förstås.

Nu ska jag bege mig och få den här dagen överstökad också :)

Kompis, det går bra nu

Idag har jag klarat av massor med saker. Eller saker som tyngt ner mig lite. Som min externa hårddisk som jag trodde va sönder, gick jag in där jag köpte den så fick jag en ny sladd så nu ska den funka igen. Jag lämna in min iPod också, där hold-knappen pajjat. Och så har jag fixat internet på mammas dator, som jag råkade avinstallera. När jag inte fick igång det blev det lite ångestladdat med tanke på att det är de enda hon använder på den datorn. Sen har jag gjort en synundersökning också, så nu ska jag bara bestämma mig om bågar. Ett evighetsprojekt, jojo.

Ska strax iväg o jobba lite men innan det måste man ju äta lite. Lagade min egna gourmé-middag bestående av fullkornspasta, ost och en stekt hamburgare. Är man lat så är man, men ibland undrar man alltså.

Min soldat Sundén ♥

Helg, helg, helg! Helg betyder Martin, äntligen :) Han kom o hämta mig i fredags i sina militärkläder, annorlunda men lika snygg för det :) I lördags bestämde vi oss även att gå ut, jag har inte varit ute sen studentveckan så tyckte det var på tiden. En av anledningarna var att träffa Tobbe också, men han blev sjuk. Så det blev jag, Martin och Alex.


Jag tycker Alex ser ut som en brunett Björn Gustavsson där. Han höll inte med.


Min prins
Martin och jag tyckte väl att det var sådär kul, det var roligare förr innan vi hade träffat varandra. Så vi håller oss nog till att ta en öl på världens med ett kompisgäng istället för att gå ut o "festa festa". Men Alex var nöjd, alltid något :)

Alex provade även sin frisörtalanger på mig i helgen, så nu har jag lugg och är mörkhårig! Busigt. Martin stack upp till Stockholm imorse istället för igår kväll - good good. Han åkte vid kvart i fem (!), medan jag låg o drog mig en stund tills hans mamma skulle in till stan vid halv 8. Kom hem och gick o la mig och nu sitter jag här och funderar på vad jag ska äta till frukost. Är riktigt hungrig o sugen på en riktig brakfrulle. Så blir det nog.

BINGO

Idag hände nåt jag aldrig trodde skulle hända. Jag rensa min överfulla anslagstavla och vad hittar jag inte där, om pengar?!

Två hundra, plus en naken Emil. Och jag tror han fyllde 5 i år, så alltså har de hängt 5 år på min anslagstavla utan att jag vetat om det. Haha, komiskt. Men vad ska jag göra med dom nu då? Spara?

Jag är redo för dig nu, hösten!


Idag ska jag ta tag i mitt liv! Skrev precis en lista över vad jag måste göra idag, saker blir då gjodda även om det är pensionärsvarning på det. Men man känner sig ganska duktig när man kan stryka sakerna från listan och allt blir lite roligare. Ser att jag måste putsa min spegel också...

Det var ju fint under natten

Jag satte igång mitt evighetsprojekt att städa mitt rum igår. Och ja, jag klara det nästan. Dammsugaren kom inte längre än till dörrposten men annars hade jag fått bukt på både golv och kläder (efter 3 maskiner tvätt). Men på nåt vänster ser det ut såhär igen:

Jag lägger det som en rand, på nåt vis. Och jag är en sån som trivs med att ha alla saker på golvet (psst Tobbe, du behöver inte säga till chefen att mina mcd-kläder ligger i en hög på golvet bara)

Ett annat evighetsprojekt är att välja ut glasögon. Jag behöver nya så mamma och jag var o lånade hem sammanlagt 8 par, 4 måste vara inne imorgon igen. Väldigt svårt och det är såna dagar som man önska Martin var hemma lite mer. Han ringde förrut och sa att han ska bli stridbåtspilot (tror jag, nåt åt det hållet iallafall) förresten och jag blev ännu gladare än vad jag var innan! Han som trodde han skulle bli kock, vad har han för syn på sig själv egentligen? Jag räkna nyss ut att i tisdags hade vi varit tillsammans i 100 dagar. Ska jag säga till honom imorgon, då blir han glad :)

Tänk att ett par skor, nya avsnitt av Scrubs och sin pojkvän kan göra en så lycklig :)

Jag är kär!

Martin har fått konkurans


Dock lär jag tröttna fortare på dom här än Martin, med tanke på att jag kommer se skorna varje dag och Martin varje helg...

Under uppbyggnad

Har pillat lite med designen på bloggen idag, men vissa saker går inte riktigt som jag vill. Satt imorse och när jag var helt inne i det fick jag ett mess från Tobbe som fråga om jag var rastlös. Nja.. Men jag som tycker om att umgås (och gå på stan), erbjöd mig att vara rastlös så vi kunde göra nåt. Så kom nyss hem med tre påsar.. fy skäms. Ska snart ner på stan igen och kolla nya glasögon med mamma. Hon ringde nyss, men tydligen funka bara telefonen på nedervåningen, så fick springa ner men missa det precis. Så ringde hon på min mobil som låg på övervåningen, så klart. Så var bara att sätta fart uppåt, men inte fan hann jag då heller.

Idag ska jag städa


jag ska bara klura ut vart jag ska börja någonstans...

Kom hem!

Inatt drömde jag att min Martin, var Blondinbellas pojkvän Nils. Riktigt mysko dröm, men han på nåt sätt föredrog mig. HAHA, smack that. Har haft en såndär irriterande-werd-konstig-drömkänsla hela dagen pga av det. Men iallafall, jag tycker det är ett tecken på att Martin borde komma hem snart. Eller åtminstone ringa så jag får höra hans röst... Men den som väntar på nåt gott!

Imorgon blir det en körig dag. Först djurparken 9.30-15.00 - vidare till McD 15.30-19.15 - för att sen åka tillbaka till djurparken för avslutningsfest. "Ska du dansa med djuren då?" som min morfar fråga mig. Då fick jag upp en bild i huvudet där jag står och skakar loss med en björn. Men nej, jag tror jag kommer slockna i ett hörn någonstans och undra varför allt ska vara på SAMMA DAG. Hela nästa vecka har jag ju ingenting för mig. Eller jo, egentligen har jag det men det är saker jag sagt att jag ska göra i veckor, tillomed månader. Så varför skulle dom bli gjorda just då?

Nu sitter jag iallafall här o är hur pigg som helst. Vet inte om det är pigg-pigg eller pigg-trött. Tror på det senaste. Men jag ska nog gå till kojs snart, så jag orkar den stressiga dagen imorgon.

Oktober


Ja, kära vänner. NU ÄR DET HÖST. Bara jag som är glad åt det? Tror nästan det, det är ju så mysigt med vantar, halsdukar och tjocka tröjor. Här har det de senaste dagarna snittat 5 grader på våran termometer. Det märktes igår när jag skulle ut på min "morgonpromenad" vid klockan 5 på eftermiddagen (nej, jag vakna inte då det stod som spön i backen tills dess). Det var något kallt så det blev nästan som en joggingpromenad. Men det är härligt när luften blir kallare, nästan som den är friskare. Vill på nåt sätt ifrån sommaren, den har känts så himla lång så vill känna att man kommer någonstans. I helgen är de sista dagarna ute på djurparken också, det ska bli väldigt skönt att bara ha ett jobb att fokusera på. Får jag mer lediga helger, när andra är lediga. Plus att jag får mer tid till Martin, som kommer hem snart. Åh, vad jag saknar honom. Har vi tur så kommer han hem någon gång nästa vecka och behöver aldrig mer åka upp till Stockholm!

Denna fredagskväll har jag iallafall tagit det lugnt med mina päron. Sett Idol och undrat varför jag ens följer det? Det blir bara sämre och sämre, men på nåt sätt är jag fast. Under dan har jag varit och letat skor, men det finns ju knappt några att ha? Jag vill ha ett par nya gympaskor, men mamma tycker jag borde satsa på ett par vinterskor istället. Hasch, det löser sig. Just nu sitter jag iallafall och lyssnar på, tro det eller ej, Björn Skifs. Och lite Michael Jackson. O så fick jag den här låten på huvudet, så jag slänger med ett klipp från Notting Hill. Om man frågar mig ett bland de vackraste filmklippen någonsin.


Min idol


Brand

Natten till i söndags brann en lada ner några hundra meter ifrån vårat hus. Jag var inte hemma under hela helgen, eftersom jag var med Martin då, men mamma var i smärre chock när jag kom hem och dom berätta vad som hänt (http://www.nt.se/nyheter/artikel.aspx?articleid=5536802) Min morfar ägde faktiskt ladan en gång i tiden, när de bodde i det huset vi bor i nu. Tydligen var det rejält med sprutt i elden och jag var uppe och kolla dagen efter och då såg det ut såhär.

Mamma sa att vi hade tur att det blåste åt rätt håll, annars hade vi kanske inte haft något hus kvar. Men imorse vid klockan 10 kom det iallafall två civilklädda poliser och plinga på dörren. Jag som sov som en gris vid det tillfället vakna upp och försökte fort hitta ett par byxor. Men eftersom jag inte varit hemma under hela helgen, hade jag tyvärr inte mycket att komma med. Men jag undrar lite varför dom kommer o knackar dörr, en onsdagsmorgon? Hur många tror dom ska vara hemma då? Så många är det inte som drabbats av finanskrisen och sitter hemma o häckar hela dagarna. Förutom jag då, men jag har ju ett jobb, dock inget måndag-fredag 8-17 som jag önska att jag hade. Det känns som att jag aldrig kommer ha det heller, med tanke på vad jag vill jobba med. I sjukvårdens värld blir alla inte sjuka måndag-fredag mellan klockan 8-17. Icke då! Men vill man leva ut sin dröm, så får man offra sånt. För nån kontorsråtta tänker jag då inte bli!

Jag har iallafall ställt klockan på 8 imorgon, då ska jag upp för en ganska så tidig morgonpromenad. Sen tänkte jag bege mig till morfar för att se hur han har det, om han har tid förstås. Fick reda på idag att han krockat med en buss i söndags, men tur-gubben klara sig utan någon skråma alls. Så nu kommer han nog vara lite orolig för att hans körkort ska dras in. Och på tal om det så är det exakt ett år sen som jag klara mitt! Smack that. (läs 30 september)

RSS 2.0